Kinderfysiotherapie Driebergen Henneke Blom

Voorstellen

Ik ben Henneke Blom-van Henten, kinderfysiotherapeute met vele jaren ervaring. In 1981 heb ik mijn opleiding in Utrecht afgerond. Daarna heb ik enige tijd in Toronto (Canada) ervaring opgedaan in een groot kinderziekenhuis, The hospital for sick children, en in een revalidatiecentrum voor kinderen.Terug in Nederland vond ik snel een baan in een particuliere praktijk in IJsselstein (Utrecht). Daar heb ik 15 jaar gewerkt en heb me gespecialiseerd tot kinderfysiotherapeute. Ik heb daarvoor verschillende specialisatiecursussen gevolgd. Sinds 2002 heb ik een eigen praktijk voor kinderfysiotherapie in het Gezondheidscentrum Korte Dreef in Driebergen.


Ik ben opgenomen in het CKR, centraal kwaliteitsregister
kinderfysiotherapie. Zie www.defysiotherapeut.com
onder register kinderfysiotherapeut.

Ik vind het heerlijk om met kinderen te werken.
Elk kind ontwikkelt zich op zijn of haar eigen manier en
heeft een specifieke begeleiding nodig. Ieder kind gaat
op zijn of haar eigen wijze met de motorische problemen
om. Dit is fascinerend om te zien. Tijdens de behandeling
oefen ik met de kinderen op een ontspannen manier door
gebruik te maken van gericht oefenmateriaal om hen te
stimuleren zich motorisch verder te ontwikkelen.

Gaandeweg de behandeling zie je vaak de motorische mogelijkheden groeien en daardoor ook het zelfvertrouwen van het kind. Dit geeft mij veel voldoening! Het contact met ouders en leerkrachten vind ik heel belangrijk om samen om het kind heen te staan en het in de verschillende situaties op school, thuis en tijdens de behandeling goed te begeleiden. Vaak worden hierdoor de motorische en/of zintuiglijke problemen overwonnen en gaat het kind beter functioneren op school, thuis, in het spel met vriendjes of vriendinnetjes of op een sportclub. Als het voor de behandeling nodig is, werk ik samen met huisarts, medisch specialist, orthopedagoog, logopedist, podotherapeut en ergotherapeut. Eén van mijn specialiteiten is de behandeling van schrijfproblemen.

Bent u benieuwd hoe ouders mijn behandeling van hun kind ervaren hebben, kunt u dit lezen op Zorgkaart Nederland.

Het vak kinderfysiotherapie is steeds in beweging. Er zijn ieder jaar weer nieuwe ontwikkelingen gaande op het gebied van onderzoek en behandeling. Ik vind het belangrijk om daar goed van op de hoogte te blijven door het volgen van congressen, symposia en andere nascholing.

HOME | DE PRAKTIJK | VOORSTELLEN | KINDERFYSIOTHERAPIE |BEHANDELING| INFO DOOR KIDS | VERGOEDING | CONTACT | LINKS